Advisering

Ben je van plan grote veranderingen te doen in je woning, zoals aanschaf van een nieuwe keuken, nieuwe badkamer, zonne-panelen of je laat je tuin her-inrichten, dan kan advisering vooraf door een erkend elektricien je voor verrassingen behoeden.

Niet elke verandering in je woning kan zomaar uitgevoerd worden zonder daarbij naar de bestaande elektra te kijken.

De aanschaf van een keuken vergt vaak meer gebruik van elektriciteit, magnetron, oven, elektrische kookplaat, vaatwasser. Het vraagt dan ook vaak om aanpassingen aan de groepenkast.

Regels voor gebruik van elektriciteit in een badkamer zijn er niet voor niets. De combinatie water en elektriciteit kan dodelijk zijn, vraag vooraf advies.
Ook als je de badkamer door een badkamerspecialist of aannemer laat verbouwen, soms zijn het uitstekende vakmensen met genoeg kennis van elektriciteit, maar vaak ontbreekt de kennis en worden risico’s onderschat.

Stopcontacten in je tuin, die moeten beveiligd zijn d.m.v. een aardlekschakelaar, liefst op een aparte aardlekschakelaar zodat tijdens vakantie en afwezigheid de spanning makkelijk af te schakelen is, en uiteraard bij een uitval van de aardlekschakelaar niet de rest van de woning spanningsloos raakt.